Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.

Druhy krbů

Akumulační krbAkumulační krb nabízí akumulaci tepla a zdravé sálavé teplo. Hodinový výkon je u tohoto typu krbu nižší a interval přikládání delší. Horké spaliny proudí z topeniště do připojené akumulační masy, která může být nasazena na krbové vložce nebo vedle ní.

Akumulační masa je těžký materiál, který je schopen absorbovat a akumulovat teplo ze spalin. Naakumulované teplo se z akumulační masy uvolňuje pozvolna do místnosti.

Akumulační prstence nabízejí možnost značně zvýšit akumulační výkon zařízení. Při použití s pěti prstenci je energie efektivně ukládána do více než 150 kg akumulační hmoty a následně po dohoření paliva po dobu několika hodin odevzdána do místnosti. Je to jednoduché, efektivní a na další zdroji energie nezávislé řešení.

 

teplovzdušný krbTeplovzdušný krb je ideálním řešením tam, kde je zapotřebí vyhřát místnost či dům co nejrychleji. Horké spaliny předávají teplo přes teplosměnné lochy krbové vložky do okolního vzduchu. Ohřátý vzduch proudí ventilačními mřížkami do místnosti s krbem nebo je rozváděn teplovzdušným vedením do jiných místností. Do spodní části krbu je ventilační mřížkou z místnosti přisáván studený vzduch, který se od krbové vložky znovu ohřívá.

 

 

 

 

Distribuce teplého vzduchu

 

V teplovzdušném krbu vzniká velké množství tepla. Efektivitu jeho využití zvyšuje konvekční plášť. Přídavný konvekční plášť ke krbovým vložkám slouží jako sběrač teplého vzduchu kolem krbové vložky. Teplý vzduch se odvádí potrubím a vytápí ještě další místnosti. Vytápění místnosti s krbem je tak možno výhodně snížit pouze teplo sálající přes pohledové sklo.

 

 

teplovodní krbTeplovodní krb poskytuje zdroj tepla pro vytápění celého domu a ohřev teplé užitkové vody. Horké spaliny předávají teplo do teplovodního výměníku zabudovaného v topeništi. Voda z teplovodního výměníku ohřátá na 70-80 ˚C putuje z teplovodní krbové vložky do akumulační nádrže. V akumulační nádrži se teplo ukládá a v případě potřeby je využito k ohřevu radiátorů, podlahovému topení a ohřevu užitkové vody.

 

 

Články

Krbová kamna ()

    Krby ani krbová kamna nemusejí být zdaleka pouze praktickým zařízením. Koho by neuklidnil pohled do, tmou se rozléhajících, plamenů a jemný…

Číst více >>

Krb jako rychlý zdroj tepla ()

 Krb jako rychlý zdroj tepla Pořízením krbu nebo krbových kamen je velmi výhodná investice, i když počáteční náklady jsou vysoké. Ty se Vám brzy vrá…

Číst více >>

Kontakt

Krby Nejdl
Miroslav Nejdl
Tyršova stezka 209 Lom 435 11
+ 420 733 524 646
e-mail : Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  
Prodejna Most
Nákupní středisko ORBIT
Žatecká 1488
Most 434 01
 
Otevírací doba
PO  10:00 - 17:00
ÚT 10:00 - 15:00
ST 10:00 - 17:00
ČT 10:00 - 15:00
PÁ 10:00 - 14:00
 

 

facebook-icon   google-plus-icon
© 2019 krbynejdl.cz . All Rights Reserved. Designed By vrsansky.net