Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.

Krby už nejsou jen „pro boháče“

moderní kamenný krb Krby už nejsou jen „pro boháče“

Kdo by si v chladných zimních večerech nechtěl vychutnat tu pravou domácí pohodu? Pohodlné křeslo, dobrou knížku, hrnek horkého čaje… a praskající oheň v krbu. Pohled do ohně lidem už od pradávna evokuje pocit pohody a bezpečí. Při pozorování tančících plamínků se příjemně přemýšlí a relaxuje. Až donedávna byly krby vnímané spíše jako luxus, dnes se ale už stávají čím dál tím častější součástí mnoha domácností. To umožnily moderní technologie, které vytápění za pomoci krbů výrazně zefektivnily. A pořízením krbu navíc můžete i ušetřit. Nevěříte?

Topení na tuhá paliva má oproti vytápění za pomoci elektřiny či plynu hned několik výhod. Za prvé je v době stoupajících cen za elektřinu a plyn často levnější. Také se při něm využívají obnovitelná paliva, díky čemuž je i ekologické. A v neposlední řadě si díky krbu můžete vychutnávat uklidňující pohled do plamenů přímo v pohodlí svého pokoje.

Jak si vybrat ten nejlepší krb do vašeho domu či bytu?

Jako první je potřeba si důkladně rozmyslet, jestli krb chcete především na ozdobu a má sloužit hlavně jako stylový doplněk interiéru, nebo jestli chcete, aby se zapojil do vytápění vaší domácnosti. Dnešní krby mají tak vysokou účinnost, že se bez problémů stanou naprosto funkční součástí otopných systémů vašeho bytu či domu. Krby jsou sice většinou jen doplňkovým topidlem, jejich teplo ale bývá velmi efektivně využito. Můžete ale mít i krb, který bude pomocí teplovzdušných rozvodů vytápět celý váš dům.

Dále je potřeba vzít do úvahy to, jestli máte už existující vhodný komín, nebo je ho teprve potřeba postavit, rozměry místnosti, v níž má být krb instalován, a v neposlední řadě také nosnost stropu. Je potřeba si promyslet, jaká krbová vložka a obestavba se do vašeho interiéru bude nejlépe hodit.

Pokud vás zajímá, jak si dobře vybavit byt, sledujte magazín Dívky – ženy, magazín o kráse, módě, sexu a tipech pro krásnou domácnost. A když už máte vybavený byt, možná taky plánujete si pořídit domácího miláčka? S tím vám pomůže magazín Světem zvířat.

Čtěte:

  • Dobře zvolená kravata je dokonalý dárek pro přítele
  • Dobře zvolený parfém podpoří vaši osobnost
  • Psa ohrožuje překrmování stejně jako člověka

 

Články

Krbová kamna ()

    Krby ani krbová kamna nemusejí být zdaleka pouze praktickým zařízením. Koho by neuklidnil pohled do, tmou se rozléhajících, plamenů a jemný…

Číst více >>

Krb jako rychlý zdroj tepla ()

 Krb jako rychlý zdroj tepla Pořízením krbu nebo krbových kamen je velmi výhodná investice, i když počáteční náklady jsou vysoké. Ty se Vám brzy vrá…

Číst více >>

Kontakt

Krby Nejdl
Miroslav Nejdl
Tyršova stezka 209 Lom 435 11
+ 420 733 524 646
e-mail : Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  
Prodejna Most
Nákupní středisko ORBIT
Žatecká 1488
Most 434 01
 
Otevírací doba
PO  10:00 - 17:00
ÚT 10:00 - 15:00
ST 10:00 - 17:00
ČT 10:00 - 15:00
PÁ 10:00 - 14:00
 

 

facebook-icon   google-plus-icon
© 2019 krbynejdl.cz . All Rights Reserved. Designed By vrsansky.net